• Meemortel 54, Budel

 • Vakantie

 • Mee op reis of uit logeren?

   

  De reis

  Samen met een brakende hond of miauwende kat een lange reis in een warme auto te maken is geen pretje. Probeer ergens voor de vakantie een keertje uit hoe uw dier op langere autoritten reageert. Als u weet dat uw dier gevoelig is voor wagenziekte, is het antibraak-middel Cerenia een mogelijke oplossing. Voor een gestreste kat kan een DAP spraybus of halsband geruststellend werken, maar zie dit niet als volledige oplossing. De meeste katten worden niet blij van een lange reis en zijn gelukkiger als ze thuis blijven of naar het pension kunnen.

  Ook de temperatuur is natuurlijk iets om rekening mee te houden. Stop vaak genoeg, geef het dier een eigen plaatsje, zorg voor schaduw en regelmatig drinken.


  Regels

  Algemene regels voor het buitenland zijn:

  • In het bezit zijn van een Europees Dierenpaspoort
  • Gechipt
  • Een vaccinatie tegen rabies (hondsdolheid) minimaal 21 dagen voor vertrek

  Kijk voor meer informatie op www.licg.nl, hier staan de eisen per land vermeld. Veel landen hebben extra invoereisen.


  Ziekte/preventie

  Babesiosis, Ehrlichiosis, Leishmannia en Hartworm zijn bepaald geen leuke souvenirs van een vakantie. Zorg voor een goede vlooien en tekenpreventie en als u verder gaat als halverwege Frankrijk is ook hartworm preventie noodzakelijk.


  Thuisblijven

  Als uw hond of kat door famillie of vrienden verzorgd gaat worden, probeer dan goed af te spreken hoe te handelen bij spoedgevallen.


  Pension

  Houdt er bij pensions rekening mee dat de zomerperiode heel druk is en ze soms al maanden van te voren volgeboekt zijn. Is uw huisdier wat zenuwachtig of snel van slag, dan is het slim om een dag/nachtje proef te draaien.

  Pensions zullen vragen naar de vaccinatiestatus van uw dier, meestal zal ook de kennelhoest neus-enting verplicht zijn. Twijfelt u erover dan mag u ons altijd even het paspoort laten zien, of we kunnen even in onze computer kijken. Regel dit van tevoren, entingen hebben altijd wat tijd nodig om voldoende weerstand op te bouwen.

  Denk ook aan parasietenbestrijding. De meeste pensions zullen vragen om een afdoende vlooien/tekenbescherming en een recente ontworming.