• Meemortel 54, Budel

 • Gebit

 • Gebitsreiniging en tandextractie

  Een hond of kat met een uitgesproken mondgeur is niet normaal. Hoewel we voor onze huisdieren het beste voor hebben, is dagelijks tandenpoetsen bij de meeste diereigenaren niet onderdeel van het verzorgingsprogramma. Uw hond of kat kan ter zijner tijd tandplak en zelfs tandsteen ontwikkelen, wat een onaangename geur kan veroorzaken. Soms is het tandsteen zodanig ver gevorderd dat de wortels van de tanden zijn aangedaan. In die gevallen, moet helaas de tand verwijderd worden. U kunt bij ons terecht voor een beoordeling van het gebit en een professionele gebitsreiniging.

  Tijdens de gebitsbeoordeling bespreken met u wat de beste behandeling is ,al dan niet met extracties.Ook overleggen we wat de te verwachten kosten zijn om onaangename verassingen te voorkomen.

   

  Wortelkanaalbehandeling

  Regelmatig gebeurt het dat tijdens het spelen of werken een hoektand van een hond beschadigd raakt. Als hierbij het wortelkanaal geopend wordt, zal dit gaan ontsteken en vaak zal de tand zwart verkleuren.

  Hoewel veel honden wel goed blijven eten, kan deze ontsteking voor de hond erg pijnlijk zijn. Ook bestaat het risico dat de ontsteking verder gaat en een kaakabces ontstaat.

  Om verdere problemen te voorkomen kunnen wij een wortelkanaalbehandeling uitvoeren.